sobota, 18 kwietnia 2015

Kotlet z marchewką i porem

Wszystkie jesteśmy zajęte i mamy wiele różnych obowiązków, ale czasem udaje się nam znaleźć chwilę, żeby się tutaj podzielić swoimi pomysłami z kuchni. Ja staram się zawsze traktować gotowanie jako formę relaksu, choć przyznaję, że jak chyba każda kobieta miewam chwile, kiedy wydaje mi się, że obiad to totalna nuda i szukam inspiracji, żeby zrobić chociaż od czasu do czasu coś innego. Dzisiaj w mojej lodówce zainspirowała mnie marchewka i por ;) Dlatego wyjątkowo nie na słodko : kieszonki z piersi z kurczaka z porem i marchewką właśnie. Smacznego!



2 piersi z kurczaka
1 marchewka
1/3 pora
2 łyżki masła
sól
pieprz
bułka tarta
1 jajko


Piersi nacinamy wzdłuż, tak by zrobić w nich kieszonkę, lekko ubijamy obie strony. Startą marchewkę i drobno pokrojonego pora dusimy na maśle, przyprawiając solą i pieprzem do smaku. Gotowy farsz nakładamy do środka, brzegi ubijamy jeszcze raz tłuczkiem. Gotowe kotlety panierujemy standardowo w jajku i bułce tartej. Smażymy z każdej strony do zrumienienia.




Victor


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz