czwartek, 19 lutego 2015

Lody w 20 minut


Jak nazwa bloga wskazuje, w kuchni każda z nas odbywa pewnego rodzaju terapię.
Ze względu na to, że w ostatnie dni bywają trudniejsze- zakopałam się w kuchni szukając inspiracji. Chcąc dogodzić przewijającym się gościom postanowiłam zrobić szybki deser i padło na lody.
Do ich zrobienia nie wiele trzeba, mianowicie:

200 g mrożonych truskawek
200 g mrożonych malin
100-150 g mrożonych jagód
250 g (kubek) serka mascarpone
4 łyżki cukru pudru


Serek mascarpone wkładamy do zamrażarki na 15 minut przed użyciem. 

Mrożone produkty staramy się pokroić na mniejsze części, tak aby nasz robot kuchenny nie miał problemu z ich zmiksowaniem.

Do pokrojonych mrożonek dodajemy 4 łyżki cukru pudru i miksujemy.

Do  masy wrzucamy wyciągnięty z zamrażarki serek mascarpone ciągle mieszając.

 Masa zrobi się bardzo gęsta. Jeżeli będziecie potrzebowali więcej czasu na miksowanie część owoców się może lekko roztopić, ale to nie szkodzi. W tym momencie macie dwie opcje:

Włożyć utworzona masę do zamrażarki na 20 minut, a później nakładać do pucharków i dekorować świeżymi owocami lub sprószyć czekoladą.

ALBO

 Można od razu przelać utworzoną masę do wyższych szklanek robiąc w ten sposób przepyszny deser owocowy.

Tak, czy inaczej deser jest przepyszny.

S M A C Z N E G O!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz