Wróciłam i od razu pomyślałam o jakichś pysznych babeczkach. Mając w planach odwiedziny, wiedziałam, że z pewnością się nie zmarnują :) <3
Victor
\
Składniki:
2 szklanki mąki
1 1/3 szklanki cukru pudru (lub drobnego cukru do wypieków)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka imbiru (opcjonalnie)
2 jajka
1 szklanka mleka
1/3 szklanki oleju
1 gruszka
2 łodygi rabarbaru
cukier z prawdziwą wanilią
1 łyżeczka cynamonu
Wszystkie suche składniki łączymy w jednej miseczce, w drugiej ubijamy chwilę jajka z mlekiem, dodając powoli olej. Następnie łączymy wszystko mieszając już tylko łyżką. Owoce kroimy w kostkę i doprawiamy cukrem i cynamonem. Do przygotowanych wcześniej foremek nakładamy po ok.1,5 łyżki ciasta, owoce i pozostałe ciasto na górze. Pieczemy ok 25 min (ewentualnie parę minut dłużej do suchego patyczka) w temperaturze 190 stopni.
Ja ozdobiłam je kremem z śmietanki i serka mascarpone z wanilią (200 ml śmietany 30% + 250g serka mascarpone + 1 laska wanilii)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz